Det bestandige, stærke, skrøbelige jeg


Udstillingen har til hensigt at nuancere opfattelsen af jeg´et ved at give et varieret bud på selvbilleder i forskellige medier og tidsperioder, der alle sætter jeg´et i nye tematiske og historiske perspektiver. Det sker ved at undersøge jeg’et som noget på den ene side autentisk og bestandigt, og på den anden side noget uhåndgribeligt og foranderligt.

Værkerne kredser i den forbindelse omkring flertydigheden, der opstår, når erindringer, barndom, skyld, drøm og fantasi får indflydelse. Resultatet er udfoldelser af selvironi, skrøbelighed og mytologiske selvfortolkninger.

Skrøbeligheden står helt tydeligt i eksempelvis Gudrun Hasles Min Livshistorge (2005), som er broderier om selvfølelse og udfordringerne ved at være en ung, ordblind kvinde i nutiden. Susanne Hangaards tager i Min erotiske barndom (2011) indre spændinger som barndomserindringer, skyld og uskyld op til behandling, mens Christian Finnes dukke-installation Experiment in Metaphysics (2007) letter stemningen med et strejf af humor og selvironi.


I udstillingen deltager
Peter Callesen, Sophia Kalkau, Gudrun Hasle, Christian Finne, Peter Carlsen, Laila Westergaard, Susanne Hangaard, Anders Kierkegaard, Jørgen Rud, Poul Pedersen, Poul Pedersen og Thomas Andersson med nyere værker, og Katja Bjørn, Christian Schmidt Rasmussen, Tine Hind, Michael Bredtved, Claus Ejner, Lina Bjørnø og Anne Skole Overgaard deltager med nyproducerede værker til udstillingen.

Århus Kunstbygning
J. M. Mørks Gade 13
8000 Aarhus C


Mandag lukket
Tirsdag-fredag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Lørdag-søndag kl. 12-17

Læs mere her
Eventpladsen Vis alle events

01
Jan
Fast udstilling Kvindernes liv fra urtid til nutid
11
Feb
Særudstilling om Hvidstengruppen
27
Feb
Her kunne du have et event! Med en masse fin tekst!
27
Feb
Her kunne du have et event! Med en masse fin tekst!
27
Feb
Her kunne du have et event! Med en masse fin tekst!
27
Feb
Her kunne du have et event! Med en masse fin tekst!

Nyhedspladsen Vis alle nyheder

Aarhus kortet
i samarbejde med

Radio Go!FM

Lou og Partners