KP13 og SPRING i Kunsthal Aarhus


Oplev nye og etablerede talenter i forårets håndplukkede- og censurerede udstilling
 
Foråret står for døren. I Kunsthal Aarhus åbnes der i den forbindelse op for Kunstnernes Påskeudstilling. En censureret udstilling med 67 år på bagen, som giver besøgende mulighed for at tage temperaturen på talentmassen blandt landets etablerede kunstnere og nye talenter.

I perioden 24. marts til 21. april vil du i Kunsthal Aarhus kunne opleve udstillingerne Kunstnerenes Påskeudstilling samt den årlige SPRING udstilling.

Kunstnernes Påskeudstilling, også kendt som KP, er en vital medspiller på den danske kunstscene. En åben censureret udstilling med 67 år på bagen, som hjælper med at præsentere talentfulde kunstnere for et større publikum. KP er en åben platform for ny eksperimenterende samtidskunst. I starten var KP tænkt som en modvægt til det mere dominerende københavnske kunstliv. I dag er ambitionerne langt mere internationale uden at miste den lokale forankring.

SPRING kan i år fejre 10 års jubilæum. Ved SPRING udstillingerne inviteres tidligere KP kunstnere tilbage for at skabe nye kunstprojekter til SPRING. Det er KP’s bestyrelse, der udvælger SPRING kunstnerne. I år deltager følgende kunstnere:

Litten Nystrøm er bosiddende på Island. Hun udstillede til KP11 med bogværket ”Påvirket som kun et menneske kan være”, som blev skabt i samarbejde med Konrad Korabiewski.

Jona Borrut er bosiddende i Kbh/Odense. Hun udstillede til KP12 med to videoværker ”Selvportræt” og ”Waiting for the Coffee”.

Anne-Sofie Overgaard er bosiddende i Aarhus. Hun udstillede til KP12 med en broderet klokkestreng ”Uden titel”.

Morten Barker er bosiddende i Aarhus og udstillede til KP12 med fotoværket ”Krondyr, kampvogn og lærken”.

Olivier de Bree er bosiddende i den Haag i Holland. Han udstillede til KP12 med fotoværket ”Constructed Reality II #3”.

KP-prisen og Publikumsprisen uddeles igen i år. De to kunstnerpriser er på hver 10.000 DKK.
Ideen er at støtte de deltagene kunstnere, både økonomisk og i form af en særlig faglig anerkendelse samt at animere publikum til at engagere sig i de udstillede kunstværker.

NYHED: I år er Kunstnernes Påskeudstilling involveret i et banebrydende forskningsprojekt i samarbejde med Participatory IT Research Centre (PIT) på Aarhus Universitet. Formålet er at udforske wifis mulighed for at skabe en åben, offentlig deltagelse i fortolkningen af kunstværker og udstillingskoncepter. Besøgende, kunstnere og personale vil kunne deltage på lige fod i projektet.

Læs mere her

Nyhedspladsen Vis alle nyheder

Nye profiler Vis kategorier

Aarhus kortet
i samarbejde med

Radio Go!FM

Lou og Partners